Mine produktion på TV og skrift

PÅ 1. OG 2. SEMESTER ER FAGENE ENS FOR ALLE. PÅ 3. SEMESTER VALGTE JEG, AT JEG UDELUKKENDE VILLE LAVE TV.

SKRIFT

Manglende hjælp til pædofile

På 2. semester skrev jeg denne artikel om de pædofiles skæbne. Mit ønske var at lytte til en gruppe, de fleste andre styrer langt udenom – og samtidig at gøre mine læsere klogere på nogle mennesker, meget få har lyst til at beskæftige sig med.
Jeg oplevede flere gange, at potentielle kilder ikke ønskede at stille op til interview grundet det tabubelagte emne. Derfor lærte processen mig at være vedholdende, målrettet og fokuseret.

Kærlighed i børnehøjde

Er der noget smukkere end kærlig? Men hvor findes kærligheden, og hvornår starter den egentlig? Det satte jeg mig for at finde ud af. Nuttefaktoren var høj og smilet stort, da jeg begav mig ind i en børnehave for at interviewe et kuld seje unger, men det med at interviewe børn er ikke heeelt så lige til.
Ingen kilder er ens, og forløbet her lærte mig at målrette og vinkle min spørgsmål, så jeg kunne få svar, på det jeg kom efter.

Listepartier og kommunalvalg

På 2. semester blev vi i små hold sendt ud på lokalredaktioner i hele Jylland for at lave nyheder. Under mit ophold stødte jeg på Freddy Madsen – en mand med stærke holdninger, som har stiftet sit eget parti. Det valgte jeg at skrive en artikel om.
Efter endt ophold valgte Esbjerg Ugeavis at trykke min historie.

TV

Sikkerhed og superligastadions

Som afslutning på tredje semester lavede jeg med to medstuderende en undersøgelse om sikkerheden på de danske superligastadions. Her smuglede vi under én spillerunde romerlys-attrapper med ind til fem forskellige kampe, og resultatet var meget entydigt.
Forskellige småting blev ikke helt som ønsket, men den korte produktionstid taget i betragtning nåede vi godt i mål – specielt er vi glade for de mange relevante kilder, vi nåede at få fat i. Hvis jeg skulle lave indslaget om, ville jeg forsøge at få mere med om kontrollørernes beføjelser og eventuelt en udtalelse fra DBU.
Jeg har klippet og speaket indslaget.

Hvide tænder som skønhedsideal

I foråret producerede jeg med to medstuderende en feature med fokus på hvide tænder som skønhedsideal – en ny vinkel, som vi fandt meget interessant. Billedemæssigt blev produktionen ikke som ønsket, men hele processen lærte mig en masse – specielt om vigtigheden af mange og gode dækbilleder. Hvis jeg skulle lave indslaget om, ville jeg forsøge at få flere spændende dækbilleder samt mere levende syncs.
Jeg har filmet, klippet og speaket indslaget.

Dissektion

Jeg er opvokset i en jagtfamilie og med benene solidt plantet i den jyske muld, så da arbejdsdagen bød på dissektion, stod jeg straks på spring for at komme helt tæt på med et kamera. Her ville mine to medstuderende og jeg undersøge, hvorfor en dissektion er noget børn bør opleve, og hvilke forventninger de små havde til dagens oplevelser. Spørg man mig, var det både spændende, ildelugtende og helt fantastisk fascinerende. Følgende er, hvad der kom ud af det:
Jeg har filmet og klippet indslaget.

Nyhed fra lufthavnen

I vores nyhedsuge på tv-forløbet drog mine to medstuderende og jeg til Tirstrup Lufthavn. Her ville vi høre mere om, hvad det var for en kampagne, de havde sat gang i sammen med Kastrup Lufthavn. Forløbet trænede mig i at arbejde effektivt, samt at komme fra idé til produkt på kun få timer.
Jeg har klippet og speaket indslaget.